Everyone's Blog in General

Us oferim un taller per aprendre sobre les fases evolutives de la infància, es farà a La Serra el dissabte 4 de maig de 10h a 14h, serà impartit per la Lara Terradas, psicòloga i terapeuta gestalt.
El taller té un cost de 40€ per al socis i 45€ per als no socis.
Poder honrar els nostres pares ens pacifica, i recòneixer quins aspectes de l'educació que vam rebre en la infància han generat patrons limitants en l'adultesa i transformar-los és la nostra responsabilitat, per poder educar, més conscientment, les properes generacions.

Aquesta setmana per fi ens ha arribat la comunicació per la que hem treballat durant anys. S'ha autoritzat l'obertura de la nostra escola per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i per tant a partir del proper curs 2015-2016, la nostra escola serà plenament legal.

Si no anem errats, som la primera escola alternativa a Catalunya legalment autoritzada per educació infantil i primària.

Aquí teniu un extracte de la comunicació:

Tags: 
Esquirol

Que la primavera ya está llegando.
Los almendros en flor me lo han dicho al pasar por esa casa de la que nunca sale nadie, justo en el alto de las viñas, desde donde se ve el mar y huele a romero. Sí, sí, al lado del cartel de hierro que chirría con el viento, en el desvío del viejo algarrobo.
Y traspaso la puerta en busca… de otros mundos, de rincones que sean más pequeños que este mundo ficticio, y si nos damos con el cielo en la cabeza (de tanto cielo) y nos balanceamos en el columpio gigante (tan gigante) parece que el mundo (el grande) se ha dado la vuelta.

Bon Nadal

Aviat comencem les vacances de Nadal, així que aprofitem per dessitjar a tothom unes bones festes i un 2015 molt lliure, actiu i viu.

Está en marcha una petición de recogida de firmas para que España ponga más fácil la creación de centros de educación libre y esta forma de educación forme parte también del sistema estatal. Nunca se sabe si estas cosas funcionan, pero no está de más intentarlo.
 
Si queréis firmar podéis hacerlo en el siguiente enlace:

El problema

Aprovechando este parón estival estamos poniendo a punto nuestras instalaciones para el próximo curso que se presenta lleno de retos, con nuevas ilusiones.

Mientras seguimos manos a la obra os dejamos un artículo extraido del magnífico libro de Adrián Paenza: Matemática ¿estás ahí? para reflexionar.

"...Sobre Monos y Bananas

Un petit resum del que hem fet en aquest primer any a Espai Obert La Serra.

 

Taller del galliner

Aquests primers mesos d'Espai Obert La Serra han donat per que els nens i nenes proposin molts tallers (coves, meteo, cuina, art, fang, galliner, dansa, curt, música, càlcul...), amb els que han aprés una muntanya de coses, però sobre tot hem aprés tots plegats que una altra forma de fer escola és posible. Aquí en teniu un petit tast.

Perlas de imaginación by Eider Elizegi

Comencem el blog de la nostra escola amb aquest preciòs text de l'acompanyant Eider Elizegi. El seu blog és altament recomanable, així que us convidem a visitar-lo. Gràcies Eider per acompanyar-nos en aquest viatge.