Taller violència i agressivitat des de la mirada del seitai

EOS's picture

Violència i agressivitat en nens i nenes. Reprimir-la o acompanyar-la?

 
Aquest pròxim mes de Gener la xerrada pedagògica ve de la mà d'Espaidó i serà el dijous 15 de Gener a les 18h a la nostra escola, aquest és un taller obert a tothom, tant familiars com amics hi poden assistir, així que no dubteu en compartir-ho amb les vostres coneixences.
 
Preu soci: 6 euros i 10 si veniu en parella.
Preu no soci és de 8 eur i 15 si veniu en parella.
 
Us demanem que en la mesura que sigui possible confirmeu assistència renviant un correu a activitats@espaiobertlaserra.org indicant el nombre de persones que vindreu. Si tenim una previsió estimada serà més fàcil la organització.

Tots volem un món sense violència, però des de ben petits que mostrem actituds agressives. Com aconseguim la no violència quan l’agressivitat sorgeix dins de cada un i una de nosaltres?

És violència quant un nen o nena pega a un altre? Sempre? És agressivitat? Com definim la violència i com definim l’agressivitat? I com definim la pulsió, energia o força que va cap a fora? El xinxar o insultar també és violència?

Generalment s’intenta proporcionar als nens i nenes ambients relaxats on es sentin segurs i puguin dedicar el seu temps i energia a fer el que volen sense estar patint per si algú els fa mal o els molesta… Això és natural?

..............................................................................................................................................

1ª part del taller: Exploració de l’agressivitat en la cultura actual

QUÈ ENTENEM PER AGRESSIVITAT?
Primer farem una mirada de com entenem l’agressivitat i la violència a la nostra cultura i ho compararem amb d’altres.

COM ENS COMPORTEM DAVANT L’AGRESSIVITAT?
Després mirarem com reaccionem (externament) davant de l’agressivitat i tractarem de veure què (internament) fa que reaccionem així.

OBSERVAREM LES CONSEQÜÈNCIES DEL NOSTRE COMPORTAMENT
Mirarem com cada acompanyament té conseqüències, i que per poder acompanyar el que es doni primer cal ser conscients de nosaltres.

..............................................................................................................................................

2ª part del taller: Aportació del Seitai a la visió de la cultura actual

COM ES EL MOVIMENT DE L’AGRESSIVITAT?
Mirarem com és la pulsió que ens mou, el procés que segueix l’agressivitat, per tal de poder captar-la i acompanyar-la.

COM ES RELACIONA L’EDUCAT AMB L’ESPONTANI?
Volem coneixements de què fer i com aplicar-ho, però la realitat és el que surt espontàniament.

OBSERVAREM QUE HI HÁ DIFERENTS FORMES D’AGRESSIVITAT
Per acabar farem un resum de diferents formes d’agressivitat segons la sensibilitat de cada un.

..............................................................................................................................................

Imparteix: 

Magda Barneda
La Magda porta tota una vida dedicada a l’estudi i observació de la relació entre el cos i la ment. El 1968 entre en contacte amb el Seitai i des d'aleshores que l'explora, així com també explora tot altre tipus d’activitats i pràctiques de salut relacionades amb la integració de la ment en el cos. El seu interès en la comprensió del funcionament de l’ésser humà l’ha portat a integrar aquestes pràctiques i coneixements en la seva escola Espaidó, un centre on es té cura de la salut des de la capacitat autoreguladora del cos; s’observa i es treballa el moviment espontani per explorar les relacions humanes, l’embaràs i la criança, i acompanyar la vida en totes les seves etapes. 
També des de fa un temps porta tota aquesta experiència als contextos educatius assessorant escoles i coordinant cursos de formació de professorat a la Universitat de Barcelona i a l’Institut de Ciències de l’Educació de la mateixa universitat.

Jordà Dalmau
Quiromassatgista (2002) i Quiropràctic (2005) per l'Escola de Teràpies Manuals Quirotema; Terapeuta Craneosacral Biodinàmic per l'Institut d'Equilibri Craneosacral Biodinàmic (2012); Monitor Seitai per l'Escola Seitai de Barcelona (2012).
Actualment està desenvolupant el projecte de transmetre la Cultura Seitai. Junt a Magda Barneda i Espaidó, comença una relació de compartir i créixer junts amb l'intenció d'apropar la Cultura Seitai a la nostra societat.

Per saber més sobre el Seitai podeu veure la seva web: www.espaido.com

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.