Everyone's Blog in Notícies

Us oferim un taller per aprendre sobre les fases evolutives de la infància, es farà a La Serra el dissabte 4 de maig de 10h a 14h, serà impartit per la Lara Terradas, psicòloga i terapeuta gestalt.
El taller té un cost de 40€ per al socis i 45€ per als no socis.
Poder honrar els nostres pares ens pacifica, i recòneixer quins aspectes de l'educació que vam rebre en la infància han generat patrons limitants en l'adultesa i transformar-los és la nostra responsabilitat, per poder educar, més conscientment, les properes generacions.

Entrevista a Calafell Ràdio

Ahir l'associació AHESAT de Calafell ens va conviar a participar de la seva secció al programa Calafell Matí, amb Mireia Romaguera.
Vam estar molt a gust explicant una miqueta com és la nostra escola. Si ho voleu sentir aquí teniu el fragment on surtim nosaltres i el link al programa sencer

Aquesta setmana per fi ens ha arribat la comunicació per la que hem treballat durant anys. S'ha autoritzat l'obertura de la nostra escola per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i per tant a partir del proper curs 2015-2016, la nostra escola serà plenament legal.

Si no anem errats, som la primera escola alternativa a Catalunya legalment autoritzada per educació infantil i primària.

Aquí teniu un extracte de la comunicació:

Tags: 
Esquirol

Que la primavera ya está llegando.
Los almendros en flor me lo han dicho al pasar por esa casa de la que nunca sale nadie, justo en el alto de las viñas, desde donde se ve el mar y huele a romero. Sí, sí, al lado del cartel de hierro que chirría con el viento, en el desvío del viejo algarrobo.
Y traspaso la puerta en busca… de otros mundos, de rincones que sean más pequeños que este mundo ficticio, y si nos damos con el cielo en la cabeza (de tanto cielo) y nos balanceamos en el columpio gigante (tan gigante) parece que el mundo (el grande) se ha dado la vuelta.

Dimonis de Ribes

Els Dimonis de Ribes han visitat la nostra escola amb motiu de la Fesa Major d'Hivern de Sant Pere de Ribes.

Han fet molt de soroll i ens han explicat aquesta bonica tradició.

Aquí us deixem un video d'aquesta diabòlicament simpàtica visita.

Abans de les vacances de Nadal, els nens i nenes més grans de la nostra escola van organitzar unes colònies d'escalada a Margalef. D'aquella experiència han portat molts records, aprenentatges, i aquest recull de fotos que podeu veure al nostre facebook.
 

Tags: 

Ahir la Mancomunitat del Penedès Garraf ens va concedir el Premi Mancomunitat Finança. Un crèdit tou de 15.000 € que ens vindrà molt bé per millorar la nostra escola. La consecució d'aquest premi ha estat fruit de la tasca de tots en aquest primers mesos de funcionament d'Espai Obert La Serra. Moltes gràcies!

 

Tags: 

A la nostra escola hem fet d'aquest Sant Jordi un dia especial. L'hem guarnit amb dracs, cavallers i princeses; les families han portat preciosos llibres nous per la nostra biblioteca; l'Anna i la Patricia ens han explicat la llegenda de Sant Jordi amb titelles, rialles i la col·laboració dels espectadors petits i grans. En acabat hem viatjat fins a Sitges a gaudir de la Diada entre roses, llibres i palmeres. Ens hem empapat de cultura, sol i sal.

Taller del galliner

Aquests primers mesos d'Espai Obert La Serra han donat per que els nens i nenes proposin molts tallers (coves, meteo, cuina, art, fang, galliner, dansa, curt, música, càlcul...), amb els que han aprés una muntanya de coses, però sobre tot hem aprés tots plegats que una altra forma de fer escola és posible. Aquí en teniu un petit tast.