Sant Jordi 2015

imatge de EOS
A, M, N, OPS i T han decidit repetir el taller de cinema que van fer l’any passat i tornar a fer un curtmetratge durant aquest curs. Aquesta vegada també han de posar-se d’acord en l’argument, escriure el guió, fer el storyboard, preparar el vestuari, composar la música i tot allò que comporta fer una pel·lícula dins de les seves possibilitats.
 
Aquesta vegada han decidit que l’argument de la pel·lícula havia d’incloure cavalls, que són la passió d’O. Això comporta haver de rodar amb cavalls. Per aconseguir això han contactat amb les hípiques de la zona i a la Tikotta (www.tikotta.com) de Canyelles els hi han donat permís. Com que no totes elles saben muntar, els hi han demanat però que facin una petita introducció a la hípica abans de permetre el rodatge, i tant aquestes classes com el temps que dedicaran al rodatge tenen un preu que han negociat amb els responsables de la Tikotta.
 
 
El preu els hi ha semblat una mica alt per demanar-ho als pares directament, com han fet en altres sortides, així que sense pensar a renunciar a rodar amb cavalls, han debatut què podien fer per reduir el cost per les famílies. Després de parlar-ne han decidit vendre artesania feta per elles entre la gent del poble per aconseguir aquests diners que necessiten. Han pensat que per Sant Jordi seria una bona oportunitat i conjuntament s’han informat a l’Ajuntament i han demanat permís per fer-ho.
 
 
Tenen poques setmanes per elaborar tot de material que després es pugui vendre. Ja no es tracta de fer coses que només els hi agradin a elles, sinó que a més puguin ser venudes a tercers. Han aprés a repartir-se les tasques, a calcular les despeses i els materials que necessiten, a plantejar-se un objectiu econòmic a assolir, a respectar el compromís amb la resta del grup, a esforçar-se a assolir l’objectiu marcat. Entre totes han fet galetes, espelmes de colors, collars, magdalenes, arracades, polseres, anells, penjolls i gomes pel cabell. Han preparat pots de té amb espècies i sabó casolà. Han demanat roses a Mercabarna. Han teixit boniques fundes de ganxet i fins i tot una estora per gossos. Tot amb el mínim ajut possible per part dels adults que assistíem a tot aquest enrenou i atenent també als altres compromisos escolars.
 
 
Quan ja tenen el material força clar, han buscat la manera d’exposar-ho de manera atractiva, han fet etiquetes pels productes, cartells anunciant els preus i el perquè de la iniciativa. Fins al darrer moment han treballat de valent per tenir-ho tot a punt per la Diada.
Ha arribat el moment esperat de muntar la parada. Tot al seu lloc i la parada fa goig. Comencen a arribar els primers clients, coneguts i desconeguts interessant-se per tot el que han elaborat. Anoten tot el que venen i comproven si es van acostant a l’objectiu. Quan els clients triguen a venir surten a vendre activament roses als passejants del carrer. Quan augmenta l’activitat totes expliquen els productes, sumen i tornen canvis als clients. N s'emociona quan ven el primer sabó, el·laborat conjuntament amb la seva iaia. Totes boten d'alegria quan reben la visita dels seus acompanyants.
 
 
Cap al vespre arriba l’hora d’aplicar alguns descomptes per intentar que surti tot el material possible, però sense perdre de vista que no es pot passar d’un cert preu si es vol assolir l’objectiu.
 
Les 7
 
Al final s’ha venut gairebé tot. Les poques coses que queden se les reparteixen entre elles i es recull la parada. Ha estat un dia esgotador, però ple de joia, i ara estan més a prop de poder rodar amb cavalls com volien des del principi.
 
 
 

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.